Obesitas Academia

Strokovne vsebine s področja zdravljenja kožnih bolezni

Pomembna sta individualen pristop in vztrajnost

Evropske smernice za zdravljenje atopijskega dermatitisa (AD) svetujejo stopenjsko zdravljenje bolezni, a vedno je treba upoštevati individualno klinično raznolikost in izbrati individualen pristop, svetuje asist. dr. Mateja Starbek Zorko, dr. med., z Dermatološke klinike UKC Ljubljana.

6. 5. 2020
Več

Obravnava bolnikov z luskavico, ki prejemajo biološka zdravila

Kako v danih epidemioloških razmerah obravnavati bolnike z luskavico, ki prejemajo biološka zdravila? Vsebino nedavno posodobljenih priporočil je predstavila predstojnica Dermatovenerološke klinike UKC Ljubljana prim. dr. Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med., višja svetnica.

23. 4. 2020
Več
DERMATOLOŠKI VIKEND 2019

Cilj se zvišuje

Vse boljše poznavanje zapletene imunologije v ozadju luskavice nas je pripeljalo do vse učinkovitejših bioloških zdravil in velikih sprememb za bolnike, smo izvedeli na Dermatološkem vikendu v Portorožu. Prof. Brian Kirby, dr. med., je v pogovoru z nami poudaril, da imajo najboljše obete tisti bolniki, ki jim na učinkovito zdravljenje ni treba čakati predolgo.

11. 12. 2019
Več
VIDEO

Ni več razloga, da bi ljudje z luskavico trpeli

Vsaj za nekatere osebe z luskavico se ob dovolj zgodnjem učinkovitem zdravljenju obeta celo trajna ozdravitev, napoveduje irski strokovnjak, prof. Brian Kirby, dr. med. 

24. 10. 2019
Več

Biološka zdravila tudi za zdravljenje atopijskega dermatitisa

Pojavnost atopijskega dermatitisa v zahodnih državah narašča. Prizadene do petino otrok in od 2 do 8 % odraslih. V Sloveniji je odraslih bolnikov z atopijskim dermatitisom okoli 2 %, ocenjuje Maja Benko, dr. med., z Dermatovenerološke klinike UKC Ljubljana.

24. 6. 2019
Več

Za mlade je luskavica še večje psihično breme

Po raziskavah otroci za psoriazo najpogosteje zbolijo med 7. in 11. letom. Zanesljivih podatkov o tem, kolikšen delež otrok, katerih starš oziroma starša sta psoriatika, bo zbolel za luskavico, ni, komentira oceno, da je ta verjetnost od 10- pa celo do 50-odstotna, asist. dr. Mateja Starbek Zorko, dr. med., z Dermatološke klinike UKC Ljubljana.

29. 11. 2018
Več

Luskavica na nohtih je vredna dodatne pozornosti

S trajanjem luskavice se povečuje tudi incidenca prizadetosti nohtov. Pri več kot 90 % bolnikov se bo tekom življenja razvila luskavica nohtov, ugotavlja asist. dr. Katarina Trčko, dr. med., z oddelka za kožne in spolne bolezni, UKC Maribor. S tem se dodatno poslabša kakovost življenja bolnikov.

26. 9. 2018
Več
1 2 3

Aktualni e-novičnik

17. 6. 2022

EADV prvič v Sloveniji. Kaj je novega v otroški dermatologiji?

EADV
17. 6. 2022

Novi vidiki v epidemiologiji in zdravljenju okužb kože

Prijavite se na e-novičnik

Samo za strokovno javnost

Spletno mesto Derma-academia.com je zbirno mesto preverjenih strokovnih informacij in novosti iz področja zdravljenja kožnih bolezni. Uredništvo, v katerem deluje izkušena ekipa urednikov in novinarjev v sodelovanju z zdravniki, je član združenja European Medical Writers Association.

Bodite prvi obveščeni o novostih in dogajanjih

Želite biti redno in pravočasno obveščeni o aktualnih novostih in dogajanju s področja zdravljenja debelosti?
Vpišite svoje ime, priimek in e-pošto ter se prijavite na naše novice.

Obesitas Academia Logo

Kontakt - uredništvo

Noemi Kandus

Osnovni podatki

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana
ISSN 2820-4441

Pravna obvestila

© 2022 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava PNV d.o.o.. Nastavitve piškotkov.