Poglobljeno o rozacei

S katerimi dermatološkimi indikacijami se prekrivajo znaki in simptomi rozacee? Na katere pridružene bolezni pomisliti pri osebah s kronično rdečico? Kako jo zdravimo glede na klinično sliko? Janja Šmid Vauhnik, dr. med., spec. dermatovenerologije je v infografiki zbrala ključne informacije.

17. 6. 2024
Več

Novejše biološke terapije pod drobnogledom

IL-17 in IL-23 sta znana mediatorja v patogenezi luskavice in zato tarča najnovejših zelo učinkovitih terapij za zdravljenje zmerne do hude oblike luskavice. Nabor zaviralcev narašča, čedalje več pa je tudi podatkov o varnosti in učinkovitosti iz resničnega sveta.

17. 6. 2024
Več

Pogoste samoomejujoče dermatoze otrok

Na minuli Šoli otroške dermatologije je Špela Šuler Baglama, dr. med., spec. dermatovenerologije z Dermatovenerološke klinike UKC Ljubljana, predstavila najpogostejše dermatoze otrok. Povzela jih je v infografiki, v kateri najdete tudi informacije o klinični sliki, zdravljenju in možnih diferencialnih diagnozah.

22. 4. 2024
Več

Cepljenje proti herpesu zostru

V Sloveniji je od jeseni 2023 na voljo rekombinantno cepivo, namenjeno preprečevanju herpesa zostra in z njim povezane postherpetične nevralgije. Za koga je cepljenje priporočeno? Kako učinkovito je? Komu stroške krije zdravstveno zavarovanje?

26. 2. 2024
Več
JEADV

Klinično neprizadeta koža ni enako zdrava koža

Kronični srbež pri atopijskem dermatitisu pogosto zajame tudi neprizadeto kožo in vztraja v obdobjih izboljšanja vidnih lezij. Je občutljivost neprizadete kože specifična za atopijski dermatitis ali se pojavlja tudi pri drugih kroničnih vnetnih dermatozah različnih etiologij? Odgovore prinaša raziskava, decembra objavljena v reviji Journal of the European Academy of Dermatology.

18. 12. 2023
Več
1 2

Aktualni e-novičnik

17. 6. 2024

Poglobljeno o rozacei

17. 6. 2024

Do 80 % oseb pod vplivom kortikofobije

17. 6. 2024

Novejše biološke terapije pod drobnogledom

Obesitas Academia Logo

Kontakt - uredništvo

Katja Brne (Valjavec)

Osnovni podatki

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana
ISSN 2820-4441

Pravna obvestila

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava PNV d.o.o.. Nastavitve piškotkov.